12-åringer avvist av nødsentralen: Nå legger politiet seg flate

DANMARK: En lokalavis skrev først at guttene ble avvist av regionens AMK-vaktsentral, men det var i stedet politiet som avviste dem – og politiet kaller det en klar feil, ifølge Newsbreak.dk.

– Vi har nå lyttet på samtalen. På bakgrunn av gjennomlyttingen vurderer jeg at vi burde ha viderestilt telefonen til AMK-vaktsentralen i Region Syddanmark, sier Tom Trude, leder for beredskapen hos politikretsen.

Gutten falt og slo seg

Uhellet skjedde i et skogsområde. Guttene lekte med en slags huske da en av dem mistet grepet og falt mot bakken. Han slo ryggen og lå og skrek.

– Jeg tok telefonen min og ringte 112. Jeg sa at vennen min hadde falt ned over tre og en halv meter. Jeg spurte om de kunne sende en ambulanse, men de ba meg hente en voksen. Jeg sa at våre foreldre var rimelig langt vekk, og at man måtte gå i vanskelig terreng for å komme hit. Men de ville ha en voksen, fortalte Daniel Outzen til Fredericia Dagblad.

Det førte til sterk kritikk fra guttene og deres foreldre. Det gikk 14 minutter før Daniels mor endelig fikk tak i en ambulanse som kom til stedet.

Tom Trude opplyser at familien har mulighet for å klage til Sydsjællands- og Lolland Falsters Politi, hvis de ønsker det.

Les mer om saken hos Newsbreak.dk

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.