Helgelandssykehuset setter foten ned på skyssbåt-pris

Vil ikke inn med mer penger for å sikre videreføring av beredskapsbåt i Bindal, ifølge Brønnøysunds Avis (krever innlogging).

Bindal kommune har i dag en skyssavtale med rederiet JB Båtskyss AS, som sikrer beredskap for transport av pasienter på båre, for veterinærer og for brannvesen til og fra områder i kommunen der det ikke er veiforbindelse. Avtalen ble inngått i 2013, gjelder tidsrommet 08.00-23.00 og koster 800.0000 kroner per år. Helgelandssykehuset dekker 300.000 av dette, mens Bindal kommune står for resten.

I april fikk Bindal kommune beskjed fra rederiet om at avtalen ville bli sagt opp fra 1. januar 2019. Bindal kommune oppgir i et brev til Helgelandssykehuset 1. juni at rederiet at har varslet at en ny avtale vil ha kostnad på 1.460.000 kroner per år, for å dekke bortfall av annen trafikk for rederiet. Saksbehandler og helse og velferdssjef Arne Bangstad skriver i brevet at «det er ikke mulig for Bindal kommune å inngå en ny avtale uten at Helgelandssykehuset også øker sitt bidrag».

– Helgelandssykehusets ambulansebåt for området er båt stasjonert på Vega. Sammen med ambulansehelikopter stasjonert i Brønnøysund anses dette å ivareta vårt behov for beredskap i området. Pasientreiser vil bli utført med rutegående transport og bruk av taxibåt. Prehospital enhet mener denne løsningen ivaretar vårt behov i området og er innenfor den økonomiske rammen som er stilt til rådighet, skriver enhetsdirektør Bjørn Haug ved Helgelandssykehuset.

Haug takker deretter for tilbudet om samarbeid, men slår fast at basert på tidligere opplysninger om hvilke kostnader de nye avtalene vil medføre så anser Helgelandssykehuset løsningen utenfor den økonomiske rammen de har til rådighet.

Ordfører Britt Helstad i Bindal reagerer på svaret fra Helgelandssykehuset.

Les mer om saken hos Brønnøysunds Avis (krever innlogging)

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.