Hopp til hovedinnhold


Sykehuset stopper omdiskuterte ambulanseplaner – må gjøre nye vurderinger

Befolkningen har vært svært kritisk til planene om å legge ned ambulansestasjonene på Senja. Nå har styret på Universitetssykehuset Nord-Norge bestemt seg for å høre på de berørte partene, før de tar avgjørelser. Det melder NRK Troms i kveld

Bakgrunn: Pappa Kim frykter alvorlig syke Felix mister tryggheten
Les også: – UNN bryter med politiske føringer
Innlegg fra klinikkledelsen: Faglig utvikling av ambulansetjenesten i UNN
Siste: Gilbert er positiv til krav om responstid. – Altfor knappe ressurser i ambulansetjenesten
– Jeg oppfatter kritikken som har kommet som berettiget. Derfor fremmet jeg et forslag om å stoppe arbeidet, og starte en ny prosess der alle relevante aktører får komme med sine synspunkter, sier Ansgar Gabrielsen, styreleder ved Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN).
Sykehuset planla å legge ned to ambulansestasjoner på Senja, og erstatte dem med én stasjon. For befolkningen kan det bety at avstanden til nærmeste ambulanse kan bli endret betraktelig.
Gjennom underskriftskampanjer har de blant annet klaget på måten avgjørelsen ble tatt, uten at de ble hørt.
Styret på UNN vedtok derfor torsdag å utsette saken, og starte arbeidet på nytt. Nå skal kommuner og andre relevante aktører bli hørt, før en avgjørelse blir tatt.
Forslaget på Senja er å samle to stasjoner til én. Begrunnelsen er at man da får samlet kompetansen bedre. Men resultatet vil også bli at responstidene trolig bli høyere:
– De kaller det en kompetansesamling der de skal sørge for mer kompetanse om bord i ambulansen, men jeg kan ikke helt se hva de skal bruke kompetansen til, om de kommer for sent, sa Kim Hofsøy, far til et hjertesykt barn på Senja i en tidligere sak fra NRK Troms.
Mer: Høie – viktig med responstidstiltak
Les mer om saken hos NRK