Båtambulansetjenesten lyses ut på anbud

Båtambulansetjenesten i Vest-Finnmark lyses nå ut på anbud. Anskaffelsesdokumentene er klar og kunngjøringsprosessen er igangsatt. Anskaffelsen gjelder døgnkontinuerlig drift av ambulansebåt stasjonert i Øksfjord, siterer Radio Nordkapp en pressemelding fra Finnmarksykehuset.

– Dette er i praksis en styrking av ambulansebåttjenesten i Vest-Finnmark, og i tråd med nasjonale krav, sier klinikksjef Jørgen Nilsen ved Klinikk prehospitale tjenester ved Finnmarkssykehuset.

Det er Sykehusinnkjøp HF som er ansvarlig for gjennomføringen av anskaffelsen. For å sikre at samtlige sider ved anbudsutlysningen er ivaretatt, har to eksterne advokatselskaper vurdert grunnlaget i anbudet, i tillegg til Sykehusinnkjøp HFs egne jurister.

Samtlige av partene konkluderer med at et krav om virksomhetsoverdragelse eller overføring av ansatte i anbudet sannsynligvis vil være i strid med det grunnleggende kravet om likebehandling i lov om offentlige anskaffelser.

– Juristene er enige om at slike betingelser vil kunne være diskriminerende og begrense den reelle konkurransen. Det må vi forholde oss til, slik at vi kan ivareta vår oppgave, som er å sørge for en best mulig beredskap for befolkningen i Finnmark, sier Nilsen.

De juridiske vurderingene slår videre fast at ansattes lønns- og arbeidsvilkår vil være ivaretatt gjennom gjeldende tariffavtale for ambulansebåtpersonell.

Les hele pressemeldingen hos Radio Nordkapp

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.