Hopp til hovedinnhold


Mener sykehuset ikke tok hjerneslag seriøst: Måtte vente over åtte timer på behandling

En person har sendt klage til Fylkesmannen i Nordland på behandlinga en hjerneslagrammet mann mottok på Nordlandssykehuset Vesterålen på Stokmarknes, melder Vesterålen Online (krever innlogging).

Personen mener de ble behandlet arrogant og reagerer på at det tok åtte og en halv time før sykehuset iverksatte trombolysebehandling for slag.
En klage rettet mot Nordlandssykehuset Vesterålen på Stokmarknes er sendt til fylkeslegen og Fylkesmannen i Nordland. Klagen er datert 13. september, men det er tydelig i beskrivelsen at den gjelder en hendelse som har skjedd noe tid tilbake. Det handler om en pasient som kom til sykehuset med symptomer på slag.
Pasienten hadde symptomer som kvalme og svimmelhet, var tungpustet, nummen i kroppen, hadde vansker med å gå, måtte legge seg ned og snøvlet i talen, blant annet.
Allerede da ambulansen kom ble det nevnt at det kunne være slag. Pasienten sa selv at han var redd for det at han hadde hjerneblødning da han kom til sykehuset, noe som er gjengitt i journalen til legen som tok imot, men ikke er vektlagt.
Samboer skriver i klagen at pasienten reagerte på hvordan han ble mottatt på sykehuset og mente de som tok dem imot der oppførte seg flåsete og useriøst. En av dem skal ha stått og småflirt, ifølge klagen, og viste tydelig med kroppsspråket at de var uinteressert i pasientens egen oppfatning av situasjonen, slik det står beskrevet.
I klagen fra pårørende kommer det fram at de reagerer på at dette så raskt ble avfeid av legen på stedet, som heller antok at det var en mindre farlig og ikke-akutt sykdom.
De opplever at symptomene ikke ble tatt på alvor som alvorlige.
Pasienten ble gitt for eksempel kvalmestillende tabletter heller enn å få nødvendig behandling, ifølge klagen, og så sendt hjem etter å ha blitt bedt om å sitte på venterommet en lang periode.

Les mer om saken hos Vesterålen Online (krever innlogging)