Hopp til hovedinnhold
Sykehuset Østfold i aksjon på EMS Norway ambulansemesterskap. © Fredrik Naumann/Felix Features

Lagene og vinnerne i nasjonalt ambulansemesterskap 2018

Sykehuset Østfold i aksjon på EMS Norway ambulansemesterskap. © Fredrik Naumann/Felix Features


Hvordan foregår egentlig et ambulansemesterskap? spør de som aldri har vært på et. Hvordan ble vi egentlig vurdert? lurer de som har vært med. Hvem ble årets vinnere? 

Det har vært to dager med ambulansemesterskap på Ullensaker.

Første dag måtte lagene gjennom et masseskadescenario utenfor rådhuset. Les om «oppdraget» og vurderingen her.

Andre dag var de gjennom sju ulike oppdrag og et foredrag om ultralyd. Les mer om om casene og lagene her.

Les også: Ti tøffe lag på ambulansemesterskapet i 2016

Mer: Hvem er egentlig de folka som står bak ambulansemesterskapet? 

Kvelden har kommet og vinnerne skal kåres.

Hvem som vinner det andre nasjonale ambulansemesterskapet i regi av EMS Norway annonseres tidlig under festmiddagen.

Lagene som deltok

Team Brobekk. Foto: EMS Norway event-app. Postet av Pia Olsrud.


Brobekk OUS – Line Olsrud har grua seg, men lærlingene fikk beskjed om at de skulle stille i mesterskapet med henne da de startet. Nå er de klare for konkurranse. Fra venstre: Trude Gunstensen, Vivi Aslaksen og Pia Olsrud.

Team Helgeland. Foto: Ukjent


Helgelandssykehuset - Mo i Rana – som skal forsvare tittelen, dukker opp med et nytt medlem. En av dem fikk ikke fri fra jobb for å forsvare tittelen sammen med de andre ... 

Helgelandssykehuset - Mo i Rana vant det første nasjonale mesterskapet i 2016. Årets lagmedlemmer (f.v.): Jan-Øystein Rise Nygård, Mads Høgset og Adam Awanso. 

Team Lørenskog OUS: Klare for revansj! Foto: Live Oftedahl


Lørenskog OUS var klar for å ta revansj etter å ha fått andreplass i det nasjonale mesterskapet for to år siden. Fra venstre: Magnus Wethal, Joakim Rix og Ole-Petter Gjerdrum.

EMS Norway ambulansemesterskap 2018. Jessheim Randi Simensen og lærling Ulrik Bjørklund i aksjon.
© Fredrik Naumann/Felix Features


Jessheim OUS ble meldt på av lærling Ulrik Bjørklund – som fremdeles manglet to lagmedlemmer – Randi Simensen og Joachim Dammen forbarmet seg over ham. Oslo universitetssykehus – Jessheim: Ulrik Bjørklund, Randi Simensen, Joachim Dammen.

Girlpower Horten: – Markus lurte oss i et svakt øyeblikk etter nattevakt til å stille lag, fortalte Christina Ericshrud, Christine Bakken og Lise Lotte Svendsen. Foto: Live Oftedahl


Sykehuset i Vestold. Team Girlpower fra Horten har trent det siste året etter at de vant kvalifiseringen til Sykehuset i Vestfold, og kollegaene har sagt at de merker stor fremgang. Trening smitter! Fra venstre: Christina Erichsrud, Christine Bakken og Lise Lotte Svendsen.

Team «Hæljelaget» ambulansemesterskap Gjøvik 2018.
© Fredrik Naumann/Felix Features


Sykehuset Innlandet sitt «Hæljelag» fra Elverum deltok i en kvalifisering hvor 17 lag meldte seg initialt. De har allerede vunnet en stor konkurranse. Sykehuset Innlandet – Elverum: Merethe H. Braastad, Øystein Seljenes og Anne Oppereid Nicolaisen.

St. Olavs Hospital på fall eller slagposten. Foto: Live Oftedahl


St. Olavs Hospital var med som det eneste laget fra St. Olavs Hospital i det trønderske regionalmesterskapet. Dermed fikk de også en automatisk plass i den nasjonale konkurransen for å kunne representere sin tjeneste.

Malene (til høyre) har nettopp blitt andreårslærling. St. Olavs Hospital - Ranheim/Gastro: Ellen Nikoline Haugrønning, Raymond Jenssen og Malene Nordli.

Sørlandet sykehus stilte på kort varsel da det ble en dagplass ledig. Kjempesporty gjeng! Foto: Privat


– Mesterskapet var helt utrolig bra, sier Kjetil Tveit Forsetlund, ambulansearbeider i Grimstad, Sørlandet sykehus. – Det var lagt så tett opptil reelle oppdrag som vi kan komme, og vi forsto at noen var tatt ut fra reelle oppdrag. Dette var en flott arena for å utfordre oss selv og treffe kollegaer fra resten av landet.


De fikk telefon noen få dager før konkurransen om de kunne stille et lag, så de heiv seg rundt og tok turen. Et lagmedlem ble syk rett i forkant, så her er fullt lag: Knut Eirik Berge, Lars Berge og Kjetil Tveit Forsetlund

Helse Stavangers lag i ambulansemesterskapet 2018. Foto: Live Oftedahl


– Det var et sterkt ønske fra ledelsen og klinikkdirektøren vår at vi skulle stille lag i år. Når min leder annonserte dette så sa jeg og Hege pluss mange andre oss villige til å delta med en gang, forteller Odd Arve Næss.


Helse Stavanger - Strand/Stavanger/Jæren fra venstre: Hege Ree Årstad, Christoffer Havnen, Arielle Heimvik (reserve) og Odd Arve Næss

OsloMet sitt studentlag på ambulansemesterskap 2018. Foto: Privat


OsloMet – storbyuniversitetet sitt lag kastet seg på konkurransen straks en av lærerne skrev på Facebooksida og spurte om noen ville stille lag. Her var det førstemann til mølla. Marcus Ravneberg og Brage Målsnes har blant annet hospitert i Polen i tre måneder, og fikk med seg litt av hvert der.

OsloMet - storbyuniversitetet – studentlag: Eirik Sjøholt Morsund (øverst), Brage Målsnes, Marcus Ravneberg (grunnmur).

Helse Nord-Trøndelag i aksjon: Masseskadescenario i sentrum av Jessheim, en del av nasjonalt ambulansemesterskap 2018 arrangert av EMS Norway på Ullensaker. © Fredrik Naumann/Felix Features


Helse Nord-Trøndelags lag fra Stjørdal og Meråker vant kvalifiseringsmesterskapet i Trøndelag før sommeren. Malene tok fagbrev rett før sommeren, de to andre har heller ikke lang fartstid.

Stjørdal/Meråker fra venstre: Thale Høgmo Bråten, Malene Solum Hansen og Emil Alfsnes. Reserve: Håkon Winge

Sykehuset Østfold på EMS Norway ambulansemesterskap. Foto: Live Oftedahl


Sykehuset Østfold – Halden
Sykehuset Østfold sitt lag fra Halden er det første som stiller fra området. Et friskt pust i ambulanse-Norge fra øst. Laget består av (f.v.): Marius Bjørndalen, Kent Erik Voløgård og Tore Wennevold.

Smestad i aksjon på åpningsscenarioet. Foto: Joachim Waade


Sindre og Susann på første oppdrag, masseskadescenario utenfor rådhuset.


Smestad OUS sitt lag ved Oslo universitetssykehus holder til på beste vestkant og er samlokalisert med brannstasjonen der. Dermed har de jevnlige små trenger med brannvesenet.

Laget besto av Sindre Nilo, Susann Kongsrud og John Christian Andersen. Sistnevnte er nyutdannet ambulansearbeider og hoppet inn i laget dagen før konkurransen på grunn av sykdom hos et av de opprinnelige lagmedlemmene.

Fra åpningen av konkurransen. Foto: Live Oftedahl


Prinsdal OUS var et av de første som meldte seg på. Ina Dragseth var primus motor, og fikk med seg Dennis Askildsen Øines og Trond Bergmann. De så på ambulansemesterskapet som en mulighet for moro, samtidig som man blir dyktigere. Trond jobber også på motorsykkelambulansen 117 og er en erfaren paramedic.

Og vinnerne er ...

Gull til Lørenskog i 2018. Fornøyde karer og stasjonsleder til høyre. Foto: Live Oftedahl


Lørenskog får revansj og vinner det nasjonale ambulansemesterskapet. De gikk for gull for to år siden også, men ble slått av Helgelandssykehuset sitt lag fra Mo i Rana.

Joakim Rix, Ole-Petter Gjerdrem og Magnus Wethal tar imot stående applaus fra de andre lagene, dommerne og alle andre som har funnet veien til kveldens premieutdeling.

Sølv: En lykkelig lærling i midten, med to fornøyde veiledere på hver side. Foto: Live Oftedahl


Andreplassen går også til Oslo universitetssykehus og til nabostasjonen i Akershus: Jessheims lag. Her er historien bak laget at lærlingen Ulrik (i midten) meldte seg på, men han kunne jo ikke stille alene.

Veilederne hans Joachim Dammen og Randi Simensen forbarmet seg over ham og ble med. De hadde øvd tre ganger sammen på forhånd.

Bronsje: Et happy lag med reserve Håkon Winge til venstre, Malene, Karstein Hollås, Thale og Emil. Foto: Live Oftedahl


Tredjeplassen går nok en gang til Trøndelag. I det første mesterskapet trakk Trondheim det lengste strået om bronsjeplassen, denne gangen er det Helse Nord-Trøndelag som får en god tredjeplass.

Lagmedlemmene jobber på Stjørdal og Meråker stasjon. Malene Solum Hansen tok fagbrevet i vår. Thale Høgmo Bråten og Emil Alfsnes har heller ikke superlang erfaring ennå, så dette lover godt for framtida. De er fornøyd med en tredjeplass og klare for mer.

Hey! Macarena!

Brobekk OUS vant festen. Foto: Live Oftedahl


På festen etter at vinnerne og runner ups er kåret, og alle ord er sagt, jobber DJ-en hardt for å få alle ut på dansegulvet.

Han lokker og lokker. Til slutt løper Sykehuset i Vestfold «Girlpower Horten» opp til podiet og ber om La Macarena. Det gjør susen. Hortens lag leder an, og vinner dermed festen. Brobekk er også med.

Snart danser alle La Macarena på dansegulvet på Scandic hotell ved Gardermoen.