Krever svar om Viken-beredskap

Både Arbeiderpartiet og Senterpartiet krever svar på hvorfor ikke en kritisk rapport om beredskapen i Viken ble lagt fram for Stortinget. – Betenkelig at den først er blitt kjent nå, sier fylkesleder fra Arbeiderpartiet, skriver NRK.

– Dette var ikke kjent for meg, og det er særdeles alvorlige opplysninger som kommer frem, sier Martin Kolberg.

Utredningen fra Nivi analyse, som ble laget på oppdrag fra Direktoratet for forvaltning og IKT, viser at beredskap og samfunnssikkerhet vil svekkes alvorlig dersom Akershus, Østfold og Buskerud slås sammen til et stort fylke.

Les også: Meiner Viken vil svekkje beredskapen

Martin Kolberg er fylkesleder i Buskerud Arbeiderparti, og han og fylkeslederne i de to andre fylkene som etter hvert skal bli Viken, møttes på Utøya i går. Rapporten beskriver at det blir enda vanskeligere for nødetatene å finne hverandre og samhandle, enn det var under Utøya-terroren.

– Når vi står her vi står, gir det grunn til grundig ettertanke når vi snakker om så alvorlige ting som samfunnssikkerhet og beredskap. sier fylkesleder i Østfold, Stein Erik Lauvås.

Nådeløs konklusjon

Konklusjonen i rapporten er nådeløs. Geir Vinsand som er forsker i Nivi Analyse sier den nye regionen vil bryte med samordningsprinsippene som kom etter granskingen av 22. juli-terroren.

Les hele saken hos NRK

 

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.