Foreslår at Rauma blir med i legevaktsamarbeid

– Rådmannen vurderer at det vil være krevende å opprettholde egen, lokal legevakt i Rauma framover i tid, skriver rådmann Toril Hovdenak i saksutredningen. Det skriver Åndalsnes Avis (krever innlogging).

– Krav til kompetanse gjør slik legevakt dyr og kritisk med tanke på rekruttering da rekrutteringssituasjonen trolig vil påvirkes av hvor krevende og omfattende vaktbelastning som pålegges den enkelte fastlege. Rauma kommune bør derfor jobbe videre for et legevaktsamarbeid med de øvrige Romsdalskommunene, skriver hun.

Saken skal behandles av politikerne i formannskapet førstkommende tirsdag og i kommunestyret 12. september.

Det er Molde kommune som har ledet arbeidet med å skissere et interkommunalt legevaktsamarbeid som omfatter Romsdalskommunene, samt Sunndal, Gjemnes og Eide. Gjemnes kommune har valgt ikke å gå videre i samarbeidet.

– Saken er stor og kompleks, blant annet som følge av at den involverer mange kommuner. Beslutninger som tas i de andre kommunene kunne påvirke endelig utforming av legevaktordningen. Det er krevende å si ja til ei samarbeidsløsning uten at vi har fullt ut oversikt over de kostnadene som er knyttet til dette, skriver rådmann Toril Hovdenak i saksutredningen.

Samtidig mener hun at kommunen bør gå videre med planene om samarbeid.

– Spørreundersøkelsen blant legevaktlegene i de aktuelle kommunene viser at det er skepsis til innlemming av Rauma i legevaktsamarbeidet. Ingen av legevaktlegene i de aktuelle kommuenen ønsker å innlemme Rauma i samarbeidet. Dette skyldes de store geografiske avstandene og utfordringer dette medfører, forteller Hovdenak i utredningen.

Dette har resultert i et det skisseres omfattende kompenserende tiltak for å innlemme Rauma og Sunndal i samarbeidet.

– Konkret innebærer dette at det etableres egen kveldslegevakt på Åndalsnes fram til kl. 21 på hverdager og egen legevakt med minst fire timer åpningstid lørdag, søndag og helligdager, skriver hun.

Parallelt med utredningsarbeidet som er gjennomført i Romsdal har Helsedirektoratet lyst ut et pilotprosjekt for utprøving av modeller for hvordan det akuttmedisinske tilbudet kan organiseres i fremtiden. Modellen skal prøves ut i tre år fra 1. september 2018.

Les mer om saken hos Åndalsnes Avis (krever innlogging)

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.