Hopp til hovedinnhold


Ros til akuttberedskapen på Nesodden

– I løpet av tre uker i sommer, måtte jeg to ganger ty til akuttberedskapen på Nesodden, skriver tidligere, mangeårig politiker Harald Tronvik til Akershus Amtstidende.

Begge ganger sent på kvelden, og mens jeg var alene.   En kveld medio juli ble jeg dårlig med svimmelhet med mer – jeg ble satt helt ut. Ringte legevakten, som ba meg ta kontakt med Paramedic. Innen 10 minutter var Paramedic på plass og rett etter kom ambulansen. Etter grundige sjekker og målinger, ble jeg først sendt til legevakten på Ski og deretter til Ahus. Der konstaterte de en akutt bakterieinfeksjon på venstre ben. Etter tre dager med behandling kunne jeg reise hjem.

Sent på kvelden tre uker senere satte jeg foten fast, falt bakover og brakk håndleddet på høyre hånd. Igjen ble jeg slått helt ut, men fikk ringt 113. Og igjen- bare 10 minutter senere, var Paramedic på plass og rett etter ambulansen. Grundige undersøkelser, mye smertestillende, løpende kommunikasjon med Ahus. Ambulanse direkte til Ahus. Tatt hånd om med en gang. Hånden måtte opereres, skjedde et par dager etter ankomst- vellykket. Hjem etter en uke, og nå seks ukers rehabilitering.

Jeg vet ikke om Nesoddens innbyggere er tilstrekkelig klar over hvor god akuttberedskapen er på Nesodden. Derfor ønsker jeg å benytte anledningen til å komme med noen understrekninger og rosende ord:

Les mer om saken hos Akershus Amtstidende