Tverrfaglig simuleringsøvelse i akuttmedisin

Øvelsen Joint Emergency Medicine ble avholdt 12. mai på OsloMet. Den hadde til hensikt å trene samhandling på tvers av helsefaglige studieretninger samt å øke akuttmedisinsk kompetanse, forteller en student i Farmatid.

Noen uker tidligere, den 5. april, ble Storbyuniversitetets Studentforen­ing for Akuttmedisin (SSA) stiftet. Initiativtakere var Lucas Latorre og Yngve Krüger, sykepleierstudenter som går 3. året ved universitetet. Undertegnede, som kjenner begge gjennom Forsvaret og akut­tmedisinske øvelser, grep sjansen da spørsmålet kom om å være med på å starte denne foreningen. Dette var en ypperlig mulighet til å dra inn farmasistudentene i et tverrfaglig miljø med sykepleier-, paramedic- og legestudenter!

Virkelighetsnær trening

Det var i etterkant av SSAs stiftelsesmøte at ideen om å arrangere en fullskala simuleringsøvelse dukket opp, og undertegnede meldte seg til tjeneste i prosjektgruppen.

I hele planleggingsfasen ble vi åtte i prosjektgruppen møtt med støtte fra alle kanter, og gjennom våre kontakter og erfaringer løste vi problemene underveis kjapt og effektivt.

Vi håper at denne øvelsen vi startet i år vil bli en tradisjon og vokse seg større i 2019. Forhåpentligvis kan bioingeniør og radiograf også bli med for å øke tverrfagligheten? Det er uansett ønskelig at enda flere farmasi­studenter melder seg på øvelsen neste år, både fra OsloMet og Universitetet i Oslo.

Les hele innlegget hos Farmatid

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.