De rødgrønne og SD risikerer at skåningene får lengre ventetid på ambulansen, skriver flere ledende skånske moderater

I juni var ambulansen i Malmø ubemannet i 310 timer. Ifølge Vårdforbundet har situasjonen aldri vært så alvorlig tidligere, skriver ambulansforum.se.

Personellet har fått ”uutholdelige arbeidsvilkår”. Hva dette betyr for pasientsikkerheten er ikke utredet, det som er klart er at kriseberedskapen har blitt kraftig forverret.

Malmø er et av Skånes fire ambulansedistrikter. Da det i begynnelsen av mandatperioden kom informasjon om at den private leverandøren som da drev ambulansene, Falck, hadde vanskeligheter med bemanningen valgte Socialdemokraterna og Miljöpartiet sammen med Sverigedemokraterna at ambulansene skulle gjeninntas i offentlig drift. De trodde at personellsituasjonen skulle bli bedre, hvilket den altså ikke har blitt.

Ambulansetjenesten i Skåne har i flere år blitt drevet av både  Region Skåne og private leverandører. Det har vært en pragmatisk blandingsmodell, som har gjort det mulig å prøve ulike løsninger – og å utvikle virksomheten. Helsingborg har fungert som sammenligningsdistrikt, der har regionen drevet tjenesten. Ellers i Skåne har private leverandører fått tilliten.

Av undersøkelsene som ble gjort før beslutningen i 2016 om å ta tilbake distrikt 1 (Malmø) kom det frem at distrikt 2 (Lund og Landskrona) var det som fungerte best. Private Samariten Ambulans AB hadde flest fornøyde medarbeidere, korte utrykningstider og lav kostnad per ambulansetime, samtidig som kvaliteten var høy.

Du kan lese hele saken her

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.