Sykehuset i Østfold advarer mot falsk ambulansearbeider

En mann skal ha ringt på en dør i Aremark i Østfold og utgitt seg for å være en representant for ambulansetjenesten, ifølge TV2 Nyheter.

Mandag opplevde en eldre kvinne at en ung mann ringte på døren hennes i Aremark i Østfold. Det er Sykehuset i Østfold som opplyser om hendelsen på sine nettsider.

– Mannen ga seg ut for å være en representant fra sykehuset. Han hadde med seg en boks han ville montere i huset, og begrunnet det med at boksen ville gjøre det lettere for ambulansen å finne fram, forteller avdelingssjef for prehospital avdeling i Sykehuset Østfold, Merete Storli Tveit, til TV 2.

Mannen skal også ha sagt at ambulansen har vanskeligheter med å finne fram i Aremark, og at det var derfor han måtte komme inn for å montere den. Ifølge Tveit skal ikke damen ha sluppet han inn. Mannen hadde spurt den eldre damen om hun var alene og sa at han skulle komme tilbake senere.

Sykehuset advarer

Det var en fast ansatt ved sykehuset som hadde fått høre om hendelsen via noen bekjente. Den ansatte kontaktet da ledelsen på sykehuset.

Sykehuset i Østfold advarer nå andre om hendelsen på sine nettsider.

Etter at sykehuset la ut advarselen, fikk de en telefon fra Fredrikstad der en dame hadde opplevd akkurat det samme.

Ifølge Tveit skal ikke den blide unge mannen gått i noen uniform. Tveit opplyser om at Sykehuset Østfolds ambulansemedarbeidere alltid bærer rød uniform og har ID-kort utsendt fra Sykehuset Østfold.

– Vi skal ikke montere noe i husstander i Østfold og vi har andre gode hjelpemidler for å finne fram til husene, sier Tveit.

Les mer om saken hos TV2

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.