Hopp til hovedinnhold


Bilen måtte meldes ut av operativ tjeneste

– Hele bilen ristet, og ambulansen måtte meldes ut av tjeneste, skriver Trønder-Avisa (krever innlogging).
Ambulansearbeider Trond Ørjan Adolfsen og makkeren Arne Øystein Fossland ved Grongambulansestasjon hadde ikke noe valg da de kom tilbake fra oppdrag på Foldereid sent tirsdag kveld.
Dekkene var da så tilgriset med asfaltlim og steiner at det ikke var forsvarlig å bruke bilen i aktiv tjeneste.
Årsaken er at asfalten på Fylkesveg 17 mellom Kongsmoen og Foldereid gikk i oppløsning i det varme været. Det skapte store problemer for trafikantene.
Leder Gunn Iversen Stokke (Sp) i Hovedutvalg for veg i Trøndelag ble forbannet da hun hørte om problemene på fylkesvegen. Hun sier at de ble lovt at problemene med asfaltdekket skulle ordnes for lenge siden.

Ikke operativ bil

I dag priser ambulansearbeider Adolfsen seg lykkelig for at de ikke hadde noen alvorlige hendelser i nærområdet natt til onsdag.
– Vi kunne ikke bruke bilen på utrykning. Hele bilen ristet og alt var i ubalanse og langt fra operativt. Vi hadde ikke hatt muligheter til å kjøre en pasient til Sykehuset Namsos hvis det hadde vært nødvendig, sier han.
Derfor ble bilen parkert for natta utenfor ambulansestasjonen, fram til den fikk påmontert nye dekk i går ettermiddag.
– Hvis situasjonen hadde krevd det, kunne vi ha kjørt ut til et ulykkessted og startet behandling i påvente av en annen ambulanse som kunne ha tatt med seg pasienten. Men heldigvis slapp vi det, sier Adolfsen.
Les mer om saken hos Trønder-Avisa (krever innlogging)