Frykter alarmerende høye 110-kostnader

– Det var veldig uklokt av oss å velge Kirkenes i stedet for Tromsø, sier Otto Erik Aas (SV) til Altaposten.

– Det har blitt en fæl sak dette. Et tilfelle av misforstått politiske solidaritet, der finnmarksbeliggenhet betød mer enn økonomi og innbyggernes ve og vel, sier Otto Erik Aas.

Som hovedutvalgsleder for næring, drift og miljø sa Aas nei til Kirkenes som nytt sted for ansatte og oppgaver knyttet til varsling om nød, en såkalt 110-sentral. Avtale med velfungerende sentral i Tromsø var best, mente Aas, som likevel stemte med posisjonen for Kirkenes da kommunstyret i et ekstraordinært møte enstemmig ombestemte seg. I dag tar Aas sterk selvkritikk.

– Brannsjefen skal ha all ære for å ha informert oss i detalj, og bedt oss velge Tromsø, sier Aas. Det handlet både om økonomi og kompetanse. Så mye utdanning og praksis av det rette slaget må være på plass, at det er utfordrende å finne folk til jobbene på alarmsentralen.

– Vi burde stått på det vi opprinnelig mente. Brannsjef og rådmann prøvde absolutt å få fram problematikken, og nå viser det seg at saken er enda verre enn forespeilet.

– Vi er virkelig ille ute, mener Aas, som også spør om kompetansen som slutter ved sentralen i Hammerfest, vil velge Kirkenes.

– De millionbeløp Alta må ut med ekstra for å ha droppet Tromsø, kan bli langt høyere enn man i verste fall fryktet, sier han.

Les det hele hos Altaposten

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.