GPS-teknikken som med 3 unike ord finner alle overalt

Denne teknologien har allerede vist seg uvurderlig i katastrofeområdet. Den britiske startup-en What3words har laget en gps-tjeneste om kan revolusjonere hvordan vi finner hverandre, skriver svenske Veckans Affärer.

Flyktningleir i Beirut. Foto: George Grantham Bain Collection (Library of Congress)

De har allerede vunnet avtaler med Mercedes og TomTom og har flere regjeringer på vei inn.

Fire milliarder mennesker rundt omkring i verden har ikke fast adresse, ifølge britiske The Guardian.

What3words har utviklet et nytenkende geokodingsverktøy for at man blant annet kan gjøre det enklere for mennesker å skaffe seg bankkonto, stemme, søke jobb, ta imot brev eller få leveranser av mat.

Til forskjell fra gps-systemets koordinater med longitud og latitud forvandler What3words lokalisering til en enklere och mer kommuniserbar form. Det skjer gjennom at tjenesten deler opp verden i 57 000 ruter på tre ganger tre meter. Ut fra en base på  40 000 ord skaper man unike kombinasjoner av tre ord.

Systemet er også utrustet med en korrigeringsalgoritme som får lignende ordkombinasjoner til å havne så langt fra hverandre som mulig.

Foruten at systemet gjør at mennesker uten fast adresse kan leve mer ”normale” liv blir det eksempelvis betydlig lettere  sende ambulanser og andre blålyskjøretøy eksakt rett sted.

Teknikken har allerede vist seg uvurderlig i katastrofeområder og flyktningeleire, ifølge The Guardian.

Les mer om saken hos Veckans Affärer

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.