Hopp til hovedinnhold


Fastholder at Snåsa blir uten egen ambulanse i sommer

Det har vært et stort engasjement rundt ambulansesituasjonen i Snåsa i sommer. Men helseforetaket fastholder at snåsningene blir uten egen ambulanse på kveld og nattetid i 14 sommeruker, melder Trønder-Avisa (krever innlogging).
Bakgrunn: Hele bygda kjemper for å beholde ambulansen
Det er klart etter et møte mellom Helse Nord-Trøndelag og Snåsa kommune mandag ettermiddag.
– Vi har fått forsikringer om at beredskapen ikke blir vesentlig svekket i de 14 ukene, sier ordfører Tone Våg, og legger til at de i møtet fikk beskjed om at beredskapen sommers tid sannsynligvis har vært bedre enn nødvendig tidligere.
Før møtet hadde Helse Nord-Trøndelag tatt en ny runde internt og sett på hva det betyr å ta ut Snåsa-ambulansen fra beredskapen etter klokka 20.00 på hverdager og klokka 17 i helgene. Svaret Våg fikk er at det er rom for å gjøre det, innenfor en forsvarlig beredskap.
– Jeg har tillit til at helseforetaket vurderer at snåsningene er like verdifulle som andre her i fylket. Det fikk jeg forsikringer om, sier Våg.
I løpet av de siste ukene har snåsningene slått ring rundt ambulansen. Over 1.600 av kommunens innbyggere har skrevet under oppropet «Vi har ingen å miste – ambulansen er vår», i regi av aksjonsgruppa bekymra Mødre.
Aksjonsgruppa, som består av sju mødre frykter blant annet for lang responstid ved akutt sykdom og hvis ulykken er ute på kveld og natt i sommer.
Les mer om saken hos Trønder-Avisa (krever innlogging)