Hopp til hovedinnhold


Sommertrafikantene blokkerer ambulansen

PORSGRUNN (NRK): Ambulansene sliter med nedsatt fremkommelighet over omkjøringsveien til E18 i Bamble. Sommersesongen er spesielt krevende, da køene kan stå stille i flere kilometer og ambulansene ikke får passere, melder NRK Telemark.
Siden E18 i Bamble stengte i april 2017 har mesteparten av trafikken mellom Sørlandet og Østlandet måttet gå over Breviksbrua. Omkjøringer har til tider skapt lange køer, spesielt i sommersesongen og i helgene. Dette har gjort ambulansepersonellets arbeid ekstra utfordrende.
– Det er klart det er utfordrende. Det er en ekstra stressfaktor for personellet når køen står stille og de ikke kommer seg fort frem, forteller ambulansesjefen i Telemark, Knut Inge Brekka Skoland.

Ble ikke tatt hensyn til

Før E18 stengte hadde ambulansetjenesten og Statens vegvesen flere samtaler for å kartlegge hvordan de best kunne takle situasjonen. Til tross for dette føler ikke ambulansetjenestene at de har blitt tatt godt nok hensyn til.
– Vi kom med mange viktige innspill og fikk noen av dem innfridd, men de fleste fikk vi ikke gjennom, forteller Brekka Skoland.
Blant annet fikk de ikke innfridd ønsket om en bredere bro, uten gang- og sykkelsti.
Les mer om saken hos NRK