IT-selskap trakk seg fra milliardanbud i Helse Midt i siste liten

Selskapet Cerner har trukket seg fra konkurransen om en leveranse i Helse Midt-Norge verdt 2,7 milliarder kroner, ifølge Dagens Medisin.

Det er selskapet Epic som dermed «vinner» anbudet om å levere teknologien til Helse Midt-Norges prestisjeprosjekt «Helseplattformen», etter at selskapet Cerner trakk seg helt i innspurten av anbudskonkurransen.

Helseplattformen i Helse Midt-Norge skal anskaffe og innføre ny, felles pasientjournal (PAS/EPJ) ved sykehus og 84 kommuner, inkludert alle fastlegene, i hele Midt-Norge.

Amerikanske Epic Systems Corporation er samme selskap som leverer løsningen til den danske Sundhedsplatformen, som forøvrig har fått massiv kritikk i Danmark.

Politiken, og også danske Dagens Medicin skrev i desember at resultater av vevsprøver, røntgenbilder og scanninger som gir avgjørende svar på pasientenes sykdom, aldri kom frem til legene som hadde bestilt dem på Sundhedsplatformen.

Kommunikasjonsdirektør for amerikanske Cerner, Hans Jacob Moe, begrunner at de trekker seg slik:

– Vi har hele tiden vært enig i målet – å lage én journal for alle innbyggerne i Helse Midt. Slik dialogen utviklet seg ble det klart at Helseplattformen ønsket løsninger som er veldig skreddersydde for regionen og kommunene. Dette var ikke forenlig med vår forretningsmodell, fordi vi tror på å bygge et økosystem der vi integrerer norske løsninger som svarer på spesifikke norske behov. Vi mente dermed at det riktige var å trekke oss, sier Moe til Dagens Medisin.

Les mer om saken hos Dagens Medisin

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.