Hopp til hovedinnhold


Osen og Roan berget ambulanse nummer to

Osen og Roan sto i fare for å miste én av sine to ambulanser som de har i beredskap, melder Fosna-Folket (krever innlogging).
– Jeg fikk tilfeldigvis vite om beslutningen om å ta bort den ene ambulansen, og det er for dårlig, fortviler Osen­ordfører John Einar Høvik (Ap).

Høvik har klaget på beslutnin­gen om å ta bort den ene am­bulansen. I tillegg er flere stor­tingspolitikere blitt engasjert. Kirsti Leitrø (Ap) fra Ørland har blant annet sendt inn et skriftlig spørsmål til helseministeren om denne saken.
Det var på grunn av det som beskrives som periodevis kre­vende tilgang til kvalifiserte vi­karer for å dekke alle vakter den­ne sommeren, og uten å måtte ri­sikere betydelig bruk av overtid, at ledelsen i Ambulanseavdelin­gen i Helse Nord Trøndelag HF fremmet et internt forslag til dis­kusjon i Klinikk for prehospitale tjenester. Det gjaldt uttak av dag­bilen i ambulanseområdet Roan og Osen, og forslaget gikk på å ta ut bilen for perioden 18. juni 2018 til 19. august 2018.

Øystein Sende, klinikkleder ved Klinikk for prehospitale tjenes­ ter i Levanger, forklarer i en mail at forslaget ved et språklig uhell ble kommunisert ut til ansatte ved tjenesten i Osen og Roan, før det ble formelt drøftet med be­rørte fagforeninger i HNT. For­slaget var da heller ikke tatt opp til diskusjon med de berørte kommunene.

Les mer om saken hos Fosna-Folket (krever innlogging).