Hopp til hovedinnhold


Styrker pasientsikkerheten med nye akuttsekker

Andreas Oldren har sammen med kolleger i Helse Nord-Trøndelag utviklet nye akuttsekker for ambulansearbeidere, melder Helse Nord-Trøndelag.

De skal forenkle arbeidsdagen til helsepersonell i hele Midt-Norge, og sikre pasientene riktig utstyr.
– Nytteverdien av de nye akuttsekkene gjelder både helsepersonell og pasienter. De er mer ergonomisk, praktisk og oversiktlig. Det vil lette arbeidsdagen vår betydelig, og samtidig sikre at vi tar med det utstyret pasienten har behov for.
Det sier Andreas Oldren, ambulansearbeider i Helse Nord-Trøndelag, om resultatet av det nylig gjennomførte innovasjonsprosjektet.
– Tidligere hadde vi et pakningsoppsett som var fordelt i mange ulike enheter og sekker. Ved oppdrag utenfor vei, og for eksempel opp og ned trappeoppganger, var dette for tungvint, sier Oldren.
Sammen med kollega Anders Luther og nevnte Elden, som har jobbet som anestesilege på redningshelikopter, startet de derfor et prøveprosjekt for ny akuttsekk. Sekkene var lik de som er brukt av 330 skvadron, som er operatør av statens redningshelikoptre.
– Etter prøveprosjektet ble pakningsløsningen revidert, og overflødig utstyr ble fjernet. Resultatet ble to komprimerte og håndterlige enheter, begrenset til det viktigste utstyret vi hadde behov for, sier Oldren, og fortsetter:
– I tillegg til disse to sekkene ble det også innført en meget robust medikamentveske, som er spesialtilpasset vårt oppsett. Målet er å ha en trygg og oversiktlig veske, som bidrar til økt pasientsikkerhet i form av tydelig merking av medikamentplasseringen.
Grønn sekk er en AB-enhet med utstyr til luftveishåndtering. Rød sekk er en CE-enhet, med utstyr hovedsakelig for blødningskontroll, medikamenter og venetilgang.
Pakningsoppsettet og akuttsekkene skal nå rulles ut i ambulansetjenesten i hele Helse Midt-Norge, og Oldren sier det har vært en givende prosess å delta i prosjektet.
Les mer om saken hos Helse Nord-Trøndelag