En utfordring for rekrutteringen

Tilgangen på nødvendig helsehjelp på legevakten er for de fleste en selvfølge. Men om staten og kommunene ikke tar et større ansvar for legevaktene, vil dette sikkerhetsnettet rakne, skriver leder i Allmenlegeforeningen Tom Ole Øren i en kronikk i Dagens Medisin.

HELSEDIREKTORATETS tidsbruksundersøkelse viste at fastleger i gjennomsnitt jobber rett i underkant av 60 timer per uke. Legevakt utgjør en stor andel av fastlegenes totale arbeidsmengde, spesielt i distriktene.

Fastleger som går legevakt, jobber mest av alle fastleger, fordi legevaktarbeidet kommer på toppen av alt fastlegene må løse hver dag.

LEGEVAKT PÅ FRITIDEN. Senterpartiets Kjersti Toppe har flere ganger uttalt at: «Fastlegene jobber svært mye, og så gjør de legevaktarbeid i fritiden».

Dette er dessverre en god beskrivelse av mange fastlegers arbeidshverdag, og viser at vaktbelastningen er altfor høy. Det fører til at erfarne fastleger nå velger å slutte, og yngre leger heller søker seg til jobber i sykehus. Det utgjør en stor utfordring for rekrutteringen til kommunehelsetjenesten, særlig i de små distriktskommunene.

Les hele kronikken i Dagens Medisin.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.