– Den sykestes rett, alltid!

De siste medieoppslagene rundt akuttberedskapen i regionen, har gjort behovet for oppklaring og folkeopplysning nødvendig, sier tillitsvalgt for legene på Røros Lars Olav Mehl til Arbeidets Rett (krever innlogging).

Tidligere: Varsko om beredskapen i kommunene

Les også: Forsvarlig reduksjon av ambulansetjenesten?

Lars Olav Mehl ved Røros Legesenter forteller om daglige prioriteringssituasjoner der legene må vurdere beredskapssituasjonen og bruke ressursene mest mulig fornuftig. Grunnprinsippet hele veien, er at det alltid er den sykestes rett.

Ved akutt sykdom er det ikke fritt sykehusvalg. Selv om pasienten selv kunne ønske seg rett til Trondheim, så skal denne pasienten til Tynset hvis vedkommende kan få god og forsvarlig behandling der. Dette handler om ressurstidssituasjonen og at vi er ansvarlige for å bruke ressursene fornuftig og ha en best mulig beredskap til enhver tid.

Hvis vi sender en pasient til Trondheim, er den ambulansen borte i mange timer. Vi må stadig tenke på beredskapen og situasjonen til den neste pasienten som kanskje har en akutt livstruende tilstand og trenger ambulansen raskt. Dette er i fellesskapets interesse og slik akuttberedskapen i hele landet er bygd opp, opplyser Mehl.

Les mer om saken hos Arbeidets Rett (krever innlogging)

 

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.