Hopp til hovedinnhold


Ordfører lover orientering om ambulanse

Tove Mette Bjørkmo deler Høyres bekymring for ambulansesituasjonen på Sortland. Hun lover sak i kommunestyret, ifølge Vesterålen Online.

Siste: – Bekymringsverdig at det er skapt et feilaktig bilde
Bakgrunn: Måtte kjøre naboen til legevakta
Tidligere: Heiv seg rundt da ambulansen var opptatt
Fredag uttrykte Sortland Høyre bekymring for ambulansesituasjonen i kommunen, i kjølvannet av at en mann med slagsymptomer ikke ble henta av ambulanse. I stedet fikk mannens kamerat beskjed om å kjøre ham på legevakta. Det viste seg heldigvis å ikke være så alvorlig, men ut fra symptomene var det ikke mulig å fastslå at det ikke var akutt.
Saken har vekket stor oppsikt, og blant annet blitt omtalt av NRK. Partiet skriver at de vet at det har vært flere sliike konflikter og at ikke alle pårørende melder inn avvik til sykehuset når ender med å måtte kjøre folk selv. I tillegg er ambulansepersonalet under sterkt press.
Les også: Ambulansekutt har redusert beredskapen, det er ikke greit
Les også: Ny ambulanse-sjanse og  – Det ble ikke mye dialog
Tidligere: Feil på feil i Bladet Vesterålens leder

Vil ha ambulanse tilbake

Partiet konkluderer med at de vil ha tilbake ambulansen som i fjor ble fjernet fra Sortland. Dette ber de om i et brev til styret i Nordlandssykehuset. Samtidig har de henvendt seg til ordfører, og ber om å få en redegjørelse om situasjonen i neste kommunestyremøte.
Mer: Ambulansen opptatt i annet oppdrag – brannvesenet måtte frakte pasient selv
Dette vil innfris, sier sortlandsordfører Tove Mette Bjørkmo (Ap).
– Jeg er svært glad for at også Høyre tar tak i denne saken. Ambulansesituasjonen har vært tatt opp med Nordlandssykehuset gjentatte ganger, og er også drøftet i regionrådet ved flere anledninger. Vi har hele tiden fått til svar at samtidighetskonflikter alltid vil oppstå, og at de mener at beredskapen er god nok. Dette er jeg dypt uenig i, det er også helse- og omsorgssjef Sture Jacobsen, sier sortlandsordføreren.
VOL har i flere omganger vært i kontakt med Nordlandssykehuset for å få en oversikt over såkalte samtidighetskonflikter - når ambulansen er opptatt idet et nytt oppdrag kommer inn - men har ikke fått konkrete tall.
Les mer om saken hos Vesterålen Online