Ambulansebåten er ikke lenger legekontor

Fra 1. mai 2018 vil det ikke lenger være kontordager for helsetjenesten ombord i ambulansebåten, melder Rødøy kommune.

Pasienter som skal til lege eller helsesøster må reise til kontorene på Rødøy, eller til Tjongsfjorden/Kila inntil nytt helsehus i Jektvik står klart. Ambulansebåten vil fortsatt bli brukt i forbindelse med legevakt.

Bakgrunn for endringene i bruk av ambulansebåten, er Helgelandssykehuset HFs vedtak i ny ambulanseplan om at skyss av helsepersonell for kommunal bruk skal opphøre når ambulansebåten skal bytte stasjon fra Rødøy til Tonnes i løpet av første kvartal 2019, og Rødøy kommunestyres påfølgende vedtak 2. oktober 2017, sak 048/2017:

2. Kontrakten om skyss av helsepersonell med Helgelandssykehuset sies opp. Dette for å oppnå kostnadsreduksjon ved den andel av avtalen som er knyttet til legekontordager på et tidligere tidspunkt enn ved innføring av ambulanseplanen. Det er ønskelig å få til en overgangsordning på den andelen som gjelder faktisk skyss av helsepersonell, eventuelt også som fast ordning når ambulanseplanen innføres.

Helgelandssykehuset HF har nå akseptert Rødøy kommunes forespørsel om endring, og nåværende avtale om bruk av ambulansebåt avsluttes 1.mai 2018.  Etter den nye avtalen vil båten bare kunne brukes i beredskap og for å sikre utrykningsplikten til vakthavende kommunelege. Kostnadsreduksjonen for Rødøy kommune ved inngåelse av den nye avtalen er beregnet til kr. 1 mill. i året.

Les mer om saken hos Rødøy kommune

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.