Hvordan skal morgendagens helsetjenester bygges ?

Hedmark fylkeskommune jakter sammen med Terningen Nettverk og Sykehuset Innlandet løsningen på hvordan morgendagens helsetjenester bør organiseres, skriver Hedmark fylkeskommune på sine nettsider.

Samarbeidstrioen mener dagens helsetjenester ikke er løsningen for morgendagens utfordringer. Derfor håper de seminaret «Innlandet som innovasjonscase for fremtidens helse- og omsorgstjenester» blir et godt bidrag i arbeidet med morgendagens helsetjenester.

– Det snakkes om en eldrebølge, men jeg tror vi må tørre å snakke om at dette ikke er bølge, men en mer permanent endring. Vi blir rett og slett færre til å ta oss av stadig flere som trenger det. Teknologi og flere sykehjemsplasser kan ikke løse det alene. Derfor må vi se på nye måter å organisere og samarbeide på, sier fylkesråd Thomas Breen.

Utvikler pasientens helsetjeneste

Sykehuset Innlandet, som er medarrangør av seminaret, har nylig vedtatt et framtidig målbilde som beskriver veien mot pasientens helsetjeneste i Innlandet. Her vektlegges samhandling med primærhelsetjenesten i kommunene, prioritering av desentraliserte spesialisthelsetjenester, utvikling av prehospitale tjenester og spesialiserte tilbud med høy kompetanse.

– Økningen i antall eldre er én av de viktigste endringsdriverne i helsesektoren. Det forutsetter nye behandlingsformer og økt samhandling. Parallelt med utviklingen av et framtidsrettet sykehustilbud ønsker vi et tettere samarbeid med kommunene om forskning og innovasjon med, sier Ingeborg Hartz, forskningsdirektør i Sykehuset i Innlandet.

Les mer om saken på Hedmark fylkeskommunes nettsider.

 

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.