Ambulansefolk vinner pris for app. – Vi er megastolte

DANMARK: Prehospitalt Center i Region Sjælland har vunnet en pris for en app de selv har utviklet. App’en gjør arbeidet lettere og styrker pasientsikkerheten, melder TV Øst DK.

Bakgrunn: app til ambulansearbeidere er med i oppløpet av en arbeidsmiljøpris

Les også hos Avisen.dk: Ambulanseredder Anders (35) fikk ideen som sparer livsviktig tid. Stoltheten lyste av Anders Bruun Rasmussen og kollegaene fra Præhospitalt Center i Region Sjælland da de mottok Arbejdsmiljøprisen 2018 på Axelborg i København.

– Den er blitt sinnsykt godt tatt imot, nettopp fordi den har gjort hverdagen enklere.

Det sier Brian Lindekilde Hansen, seksjonsleder i Præhospitalt Center i Region Sjælland om den appen som nå gjør at han og kollegaene kan skryte av en fornem pris.

Akut-appen gjør arbeidet lettere og stresset mindre for ambulansearbeidere, skriver SN.dk.

Prisen, som Præhospitalt Center mottok onsdag, er Arbejdsmiljørådets årlige arbeidsmiljøpris i kategorien «Forandringer og ny teknologi».

Erstatter stressende arbeidsgang

Appen, som Præhospitalt Center har vunnet prisen for, er utviklet i et samarbeid mellom medarbeidere og ledelse. En prosess som man er særligt stolt av.

– Vi er megastolte. Vi er stolte av å jobbe i Region Sjælland og ha dette samarbeidet, hvor det er en idé som er blitt laget av en medarbeider, og innen det har gått syv måneder, har vi et produkt som simpelthen er operativt, sier Henrik Larsen, avansert paramedisiner og arbeidsmiljørepresentant for det operative område i Region Sjælland.

Appen gjør at ambulansepersonell raskere og enklere kan finne ut hvilket sykehus de skal kjøre pasienten til. Den erstatter en noe mer langsom arbeidsgang.

– Før var det slik at våre ambulansefolk som sto der ute og skulle ta livsviktige beslutninger meget raskt og finne ut hvor pasientene skulle hen, måtte bla gjennom et 17 sider langt dokument. Det var veldig stressende for dem, og de brukte store mentale ressurser, forteller Larsen.

Representantene fra Præhospitalt Center har større ambisjoner enn bare å feire prisen. Håpet er nemlig å utbre appen til andre regioner.

Les mer om saken hos TV Øst

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.