Lovendring: Spesialtrente paramedics i England får skrive ut resepter

Etter at en ny lov trådte i kraft 1. april, kan Advanced paramedics i England få mulighet til å skrive ut medisiner til pasienter som ikke trenger sykehusbehandling, ifølge BBC.

Illustrasjonsfoto: Thinkstock

Man antar at opptil syv av ti som blir tilsett av advanced care paramedics trenger helsehjelp – men egentlig ikke innleggelse på sykehus.

Paramedics har bare noen få typer medisiner, men kan nå uten forsinkelser eller at pasienten ser fastlegen, skrive ut resepter.

Rachel Power, The Patients Association chief executive, kaller det «gode nyheter».

– Det vil gjøre det lettere å gi pasienter behandling hjemme, og i mange tilfeller trenger pasienten ikke å se lege, det reduserer behovet for transport til sykehus når det egentlig ikke er nødvendig. I stedet får man mulighet til å starte opp behandling uten forsinkelser, noe som i en del tilfeller er kritisk.

‘Stor forbedring’

Noen advanced paramedics jobber allerede hos allmennleger. Der ser de ofte til pasientene som har bedt om øyeblikkelig hjelp samme dag, inkludert det å dra på hjemmebesøk.

Andre paramedics, som jobber i akuttmottak, vil også få mulighet til å skrive ut medisiner, noe som gir leger større mulighet til å håndtere mer kritiske pasienter.

Omkring 700 paramedics vil bli trent opp slik at de kvalifiserer til å kunne skrive ut resepter.

Gemma Walsh, en advanced paramedic som har spesialisert seg i akuttmedisin, uttaler at muligheten for paramedics til å skrive ut resepter er «en fantastisk utvikling av vår profesjon».

Hun mener at det vil redusere trykket på allmennlegene og sykehusene, og at det vil ta kortere tid for pasienter å få behandling.

– Det viil gjøre behandlingen vi har mulighet til å gi mer komplett. Når vi drar ut til en pasient, tar vi allerede anamnesen, og jobber ut fra arbeidsdiagnoser og håndteringsplaner. Å få mulighet til å komplettere behandlingen vil være til fordel for pasienten.

Les mer om saken hos BBC

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.