I Lesja og Skjåk må du vente over dobbelt så lenge på ambulansen

Ambulansene i Lillehammer er fylkets raskeste ved akutte utrykninger. I Lesja, Skjåk og i utkantene i Valdres må folk vente godt over dobbelt så lenge, skriver Gudbrandsdølen Dagningen. (GD krever innlogging)

Sykehuset Innlandet hadde over 28.000 oppdrag i Oppland i 2017. 4.577 av dem var utrykninger til akutte hendelser der det kan stå om livet og folk opplever situasjonen som svært dramatisk.

Men hvor lenge må folk vente på ambulanse? I dag kan GD gi deg oversikten over responstidene i alle kommuner i Oppland, basert på Sykehuset Innlandets egen oversikt over ambulanseaktiviteten i 2017.

Den viser at Lillehammer-ambulansene hadde Opplands raskeste responstid. 10 minutter og 45 sekunder var den gjennomsnittlige tiden det tok fra alarmen gikk på 113 og til ambulansene var framme på hendelsesstedet.

I den andre enden er utkantkommunene Skjåk og Lesja, og Valdreskommunene Vestre Slidre, Sør-Aurdal, Etnedal, Vang og Øystre Slidre. Der tok det godt over dobbelt så lang tid i gjennomsnitt, mellom 23 til 26 minutter. Det samme er tilfelle for Østre Toten.

Gjennomsnittlig responstid for alle utrykninger i Oppland i 2017 var 16 minutter og 45 sekunder. Sammenlignet med resten av landet, er divisjonsdirektøren for prehospitale tjenester, Geir Kristoffersen, fornøyd med at et så stort og grisgrendt område har den femte beste responstiden. De fire foran er små og tett befolkede fylker.

Ved AMK-sentralene måles også hvor stor andel av oppringingene som besvares innen 10 sekunder. Her ligger Sykehuset Innlandet også som femte beste. 90,4 prosent av de vel 12.400 anropene ble besvart innen 10 sekunder.

Les mer om saken hos Gudbrandsdølen Dagningen (krever innlogging)

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.