Hopp til hovedinnhold


Dagambulansen er tatt ut av beredskapen på Hitra og Frøya i helgene

Tillitsvalgt for ambulansearbeiderne mener dagambulansen er "gullstandarden" man bør jobbe for å beholde, melder Hitra-Frøya (krever innlogging).
Dagambulansen på øyene ble fra begynnelsen av mars tatt ut av beredskapen på helger. Turnusen for ambulansetjenesten er også lagt opp slik at den vil bli ute av drift tre hele uker i sommerferien.
Som lokalavisa har skrevet om flere ganger tidligere, er ambulanseberedskapen på Frøya og Hitra under press. Sentralt i dette har vært driftingen av den såkalte dagambulansen. Frøya og Hitra har i dag en heldøgns betjent ambulanse hver, mens dagambulansen skal være backup for disse. Når ting skjer samtidig, og døgnambulansene er opptatt, brukes dagambulansen. Denne er stasjonert på Frøya.
Frøya kommune jobber nå med et prosjekt i samarbeid med helseforetaket/St. Olav om løsninger med blant annet en lokal akuttbil. Kommunelege Ingrid Kristiansen sier at man har som utgangspunkt at dagambulansen kommer til å bli tatt bort.
- Men vi jobber med løsninger som samlet vil gi en bedre totalberedskap, selv om dagbilen forsvinner, sa kommunelegen da hun orienterte formannskapet om prosjektet.
En akuttbil skal ikke transporter pasienter. Ved siden av akuttbil jobbes det også med å få til en "hvitambulanse", en bil med båre, som kun har en sjåfør og som kun skal transporterer syke.
Les mer om saken hos Hitra-Frøya (krever innlogging)