Sterke reaksjoner etter at ambulanse under utrykning fikk parkeringsbot

Den svenske ambulansearbeideren Klara Karlsson kunne ikke tro sine egne øyne da hun så at hun hadde fått en parkeringsbot på 750 kroner etter å ha rykket ut for å hente en eldre pasient med brystsmerter, skriver Dagbladet.

Det er det mange andre som heller ikke kan, hvis man skal tro tilbakemeldingene på Facebook-innlegget som kvinnen postet klokka 16.00 onsdag ettermiddag.

Hele 35 000 mennesker har nemlig reagert på innlegget rettet mot det nederlandske parkeringsselskapet Q-park. Over 19 000 har delt det.

Besøkte eldre pasient

​«Hei Q-park!» begynner den svenske ambulansearbeideren innlegget, som også er kommentert av 10 000 mennesker.

«Jobben vår krever at vi drar på hjembesøk til folk som er hardt skadd og i umiddelbar behov for medisinsk hjelp. Hver dag møter vi mennesker som ikke klarer å komme seg til sykehuset og som trenger at vi henter dem», skriver Karlsson videre.

Til Dagbladet sier kvinnen at de ikke har tid til å lete etter parkeringsplasser og betale for parkering når de rykker ut. Noen ganger har ambulansepersonell likevel behov for å parkere.

– Vi besøkte vi en eldre pasient med smerter i brystet, og parkerte ambulansen utenfor et boligkompleks slik at vi ikke blokkerte gaten. Vi var hos pasienten i omlag en time før vi dro tilbake til sykehuset. Det var ikke før vi hadde kommet frem at vi så boten, sier Karlsson, som trodde det hele måtte være en spøk.

– Mens vi tok oss av en syk og redd person, tok du deg tid til å fotografere bilen og printe ut en parkeringsbot på 750 kroner fordi vi ikke betalte for parkering, skriver Karlsson i Facebook-innlegget sitt.

Videre skriver Karlsson at boten fører til at hun nå må betale for parkeringsboten.

– Kanskje dere kan klare å være litt mer hensynsfulle overfor ambulansepersonell. Neste gang kan det nemlig hende vi er hjemme med deg eller dine foreldre, avslutter hun.

Overfor Dagbladet forklarer Karlsson at det hele kjentes merkelig.

Ber om unnskyldning

Ifølge daglig leder i Q-park, Peder Ståhlberg er det hele en eneste stor misforståelse. Han sier parkeringsvakten ikke forstod at ambulansen var på utrykning.

Les mer om saken hos Dagbladet

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.