Stemningsrapport fra lanseringsfesten

Er en ny tradisjon født? Det ble en kveld med både historier fra oppdrag og siste nytt om utdanning, ultralyd og framtidens ambulansetjeneste, og til slutt en skildring av vurderingene som ble gjort den 22. juli i Regjeringskvartalet av andre ambulanseenhet på stedet. 

Nydelig publikum!

Rosa stemning: I anledning at Norges første rendyrkete podkast i akuttmedisin ved navn Du puster for fort, samt Ambulanseforum sin første utgave i 2018, tok vi med prominente gjester på scenen og feiret både podkast og fagblad på Dattera til Hagen i Oslo.

Fornøyd Ole Kristian Andreassen, alias mannen bak Du puster for fort.

Superfornøyd! Ole Kristian Andreassen, paramedic på Smestad, hadde to dager i forkant lagt ut første episode av podkasten, som blant annet handler om hva som kjennetegner en god ambulansearbeider eller paramedic.

Den havnet umiddelbart på topp ti over de mest hørte podkastene i Norge.

Les også: Andre episode – vi har flyttet grensene for hva som er mulig

Lene Nybø fortalte hvorfor hun ikke bare nøyde seg med bachelor i sykepleie, men også tok bachelor i prehospitalt arbeid i etterkant.

Dobbel dose: Lene Kristin Nybø (til venstre) er bachelor paramedic fra OsloMet sitt første kull, og hun var også utdannet sykepleier fra før. Nå jobber hun både i akuttmottak og på ambulansen. Hun fortalte hvorfor drømmen var en halv stilling i akuttmottaket og en halv stilling i ambulansen. To verdener som kompletterer hverandre?

Nils Petter Oveland til venstre, Ole Kristian til høyre. Foto: Tor Aage Hansen

Ut med stetoskopet? I første episode av Du puster for fort, tror Carl Robert Christiansen at  ultralyd vil bli det nye stetoskopet. Luftambulanselege Nils Petter Oveland som også er daglig leder for firmaet Prometheus Medical Nordic, fortalte hvilken bruk han så for seg. Han kunne også fortelle at Sørlandet sykehus er i gang med et prosjekt hvor ambulansepersonell læres opp i ultralyd, og bruker dette i ambulansen.

Finn Johansen har snart jobbet 50 år med prehospital akuttmedisin.

I røyken den 22. juli. Finn Johansen, kåret til Norges første Årets ambulansearbeider, tok oss med til Regjeringskvartalet den 22. juli, rett etter klokka 15.25. Han kom med 119 og de var andre enhet på stedet. Hvilke vurderinger ble gjort? Hvordan vurderte de egensikkerheten? Hvordan fordelte de arbeidet?

Steinar Olsen, avdelingsdirektør Helsedirektoratet, fortalte hvorfor framtidens ambulansearbeider ikke lenger vil trenge sofa, og Bjørn Jamtli, seniorrådgiver, fra Helsedirektoratet, fortalte utfyllende om ny ambulanseutdanning og bachelor i paramedisin, samt den nasjonale dugnaden Sammen redder vi liv som ikke så mange hadde hørt om.

For øvrig var det quiz. Vinnerlaget ble ved tilfeldig trekning laget «Sugartits» fra Smestad. Mange av lagene hadde nemlig full pot. Lærlingen John ble den utvalgte som vant en dagpakke på Ambulanseforums konferanse til høsten.

Takk for en artig kveld!

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.