Bannerannonse

Kunstig intelligens skal hjelpe til med beslutninger på nødsentralen

SVERIGE: Uppsala skal undersøke om tenkende datamaskiner kan hjelpe nødsentralen med å avgjøre om ambulanse skal sendes eller ikke, melder Metro.se.

 Kunstig intelligens testes i flere ulike organisasjoner rundt om i veren. Nå skal Uppsala se om dette kan brukes i helsetjenesten, rapporterer SR.

– Beslutningene som kommer fra kunstig intelligens skal støtte sykepleierne til å gjøre mer sikre beslutninger slik at marginene ikke blir for små, sier Hans Blomberg, medisinskt ansvarlig lege ved nødsentralen, til SR.

Når noen ringer nødsentralen skriver sykepleieren opp hva som har skjedd, personens tilstand, eventuelle sykdommer og sykdomshistorie i en pc som sammenligner med lignende tilfeller. Ved hjelp av kunstig intelligens kan operatørene ved nødsentralen kunne gjøre mer eksakte vurderinger. Men det blir likevel sykepleieren som kommer til å ha ansvaret til sist.

– Det handler jo om å få pasienten til rett behandlingsnivå så fort som mulig. Både for pasientens del og slik at vi utnytter ressursene våre mest mulig effektivt, sier Hans Blomberg till SR.

Les mer om saken hos Metro.se

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.