Hopp til hovedinnhold


– Jeg tviler på at så dårlig organisering hadde blitt tillatt for traumepasienter

– Det trengs betydelig innsats for å rydde opp i dette, sier leder av Norsk nevrologisk forening, Anne Hege Aamodt til Dagens Medisin, om hvordan hjerneslagpasienter ved Oslo universitetssykehus blir ivaretatt.

Mer: Pasientfiendtlig hjerneslagorganisering i Bergen og Oslo,
Forskjeller i hjerneslagbehandling - her kommer du raskest på sykehus
Tidligere i Ambulanseforum: Tidstyver i helseforetakene – stjeler liv og helse fra slagpasienter
Mer om saken: Hjerneslag rammer tusenvis og koster milliarder – må ha økt fokus
Les også: Første pasient i slagrevolusjonen
Siste: Langt flere slagpasienter kan reddes
Oslo universitetssykehus (OUS) har selv gjort opp status for diagnostikk og behandling av hjerneslag. Rapporten konkluderte med at organiseringen i seg selv utgjorde en risiko i pasientene og avdekket at ikke alle hjerneslagpasienter får rask nok diagnostikk og behandling.
Klinikkdirektør Eva Bjørstad ved OUS innrømmer at det ikke er godt nok og at det nå jobbes med forbedringstiltak, og at målet er ett slagsenter i Oslo.
Flere rapporter de siste syv-åtte årene har konkludert med at det bør være én dør inn ved slagbehandlingen i Oslo. I dag kan i verste fall slagpasienter bli innlagt på Diakonhjemmet sykehus, for så å fraktes til Ullevål og deretter transporteres til Rikshospitalet.
– Vil kreve investeringer
Leder i Norsk nevrologisk forening, Anne Hege Aamodt mener det haster med å få én dør inn.
– Det trengs betydelig innsats for å rydde opp i dette. Én dør inn-modellen vil kreve investeringer, og vi kan ikke vente til det nye sykehuset er bygget. Oslo slagsenter med én dør inn må etableres nå, understreker Aamodt.
Les mer om saken hos Dagens Medisin