Med punktert lunge, knekt arm og brukne ribben rappellerte han ned isveggen

Den franske isklatreren fikk en isblokk over seg da han klatret i Måbødalen tirsdag, skriver Bergens Tidende.

– Det er veldig imponerende at han klarte å komme seg ned fra isveggen, sier redningsmann André Anker-Hansen Rønbeck på 330-skvadronen.

Tidligere denne uken ble redningsmannen på Sea King-helikopteret heist ned til den skadde franske isklatreren i Måbødalen.

Klatreren hadde vært i isveggen sammen med sin franske kjæreste da han ble truffet av en isblokk. Det resulterte i et brudd i venstre overarm, flere brukne ribben og en punktert lunge, får BT opplyst. Etter å ha hengt i klatretauene i to timer, klarte klatreren likevel å rappellere ned den islagte fjellveggen sammen med den kvinnelige klatreren.

– Hvis de ikke hadde klart å komme seg ned, måtte vi ha fått en klatregruppe inn for å hente dem ned. Veggen var for høy til at jeg hadde kunnet fire meg ned til dem i fjellsiden, sier redningsmann André Anker-Hansen Rønbeck.

– Var selve redningsoperasjonen vanskelig?

– Nei, på grunn av den gode innsatsen til ambulansepersonalet og fordi klatrerne hadde klart å komme seg ned, ble det en veldig enkel operasjon å heise den skadde opp igjen. Den kvinnelige klatreren var uskadet, sier Rønbeck, som oppfattet klatrerne som erfarne og rutinerte.

Les mer om saken hos Bergens Tidende

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.