Hopp til hovedinnhold


Vil slåss for ambulansen

Ordførerne i Vikna og Nærøy protesterer kraftig på kuttforslag fra Helse Nord-Trøndelag (HNT), ifølge Namdalsavisa (krever innlogging).

– Dette er full overkjøring, sukker nærøyordfører Steinar Aspli. Sammen med sin kollega i Vikna har han sendt en lang og velbegrunnet protest mot den planlagte reduksjonen i ambulanseressursen.

Den planlagte reduksjonen fra Helse Nord-Trøndelags (HNT) side skal skje i ekspressfart og senest fra 1. april 2018. De to kommunene som i første rekke blir berørt, Vikna og Nærøy, har ifølge Aspli ikke hatt tid til å behandle saken politisk, men ordførerne har fått utarbeidet et høringsnotat som ble sendt før høringsfristen gikk ut 20. februar.
– Dette er alvorlig, og det kan være dramatisk. Faktisk mener vi det vil svekke beredskapen i hele Namdalen, sier ordføreren i Nærøy.
I forslaget fra HNT er nemlig dagbilen i Vikna og Nærøy ambulanseområde tatt ut.
– Det er blant annet argumentert med at Grong-ambulansen kan bli sendt hit ved behov, men da vil beredskapen i Indre Namdal bli svekket igjen, påpeker Steinar Aspli.
I høringsuttalelsen går det fram av responstida i Nærøy og Vikna ikke oppfyller kravene på at 90 prosent av befolkninga skal dekkes innen 25 minutter fra alarm går til ambulanse er på plassen. Selv med dagens tre biler. I Vikna oppnås kravet i 87 prosent av tilfellene, i Nærøy er det kun i 55 prosent av utrykningene man klarer dette.
Les mer om saken hos Namdalsavisa (krever innlogging)