Bannerannonse

– «Du vil bli knust» er vanskelig å misforstå

Administrerende direktør Lars Vorland i Helse Nord bekrefter at det var truslene fra UNN-direktør Tor Ingebrigtsen som var årsaken til at han sa opp sin stilling, ifølge NRK Nordland.

Bakgrunn: Går av som UNN-direktør

Onsdag kveld ble det kjent at det som ble oppfattet som trusler mot styreleder Marianne Telle i Helse Nord kom fra direktøren ved Nord-Norges største sykehus.

Truslene kom i forkant av et betent styremøte i desember.

Møtet dreide seg om hvorvidt Nordlandssykehuset skulle få utvidet sitt hjertebehandlingstilbud ved et såkalt PCI-senter. Fagmiljøet ved UNN i Tromsø, hvor Ingebrigtsen satt som direktør, var redd det kunne utvanne spesialistkompetansen i Tromsø.

NRK har gjentatte ganger forsøkt å komme i kontakt med Ingebrigtsen, uten at det har lyktes, men han avviste overfor Dagens Medisin i går kveld at uttalelsene var ment som trusler. Han beklaget likevel at engasjementet for saken ble oppfattet på den måten. Til Nordlys avviser han å ha kommet med trusler, men sier at han absolutt ikke bagatelliserer at hun hadde en vond opplevelse. Videre sier han til avisen at han er overrasket over at hun ble redd.

Administrerende direktør Lars Vorland i Helse Nord, sier nå at avgangen har sammenheng med uttalelsene som ble rettet mot Telle i forkant av møtet.

– Den trusselen som han framførte mot Marianne Telle er den som ligger bak alt som har skjedd i ettertid. Det er klart at den har hatt en tungtveiende grunn for konsekvensene. Trusler skal vi ikke ha i Helse Nord, sier Vorland.

Før jul hadde Telle og Ingebrigtsen et møte hvor han fortalte om hvorfor han hadde kommet i en situasjon hvor han fremsatte truslene.

– Han var under et kraftig press, han erkjente truslene, han beklaget truslene og han lovte å ikke bagatellisere truslene. Vi hadde en avtale om at det ikke skulle anmeldes, og vi var begge samstemte om at dette ikke skulle komme ut i offentligheten, sier Telle.

Les mer om saken hos NRK

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.