Hopp til hovedinnhold


Skal vise hva som skjer når det står mellom liv og død i enorme nord

NRK setter snart i gang innspillingen en dokumentarserie med utgangspunkt i Universitetssykehuset Nord-Norge. Det handler skjebnesvangre sekunder, og enorme avstander, melder NRK Troms.
– Vi har lyst til å se på hva som skjer i øyeblikket man trykker på 113, og hele det apparatet som settes i gang da, sier programsjef for NRK i Nord-Norge Tone Lein.
Serien, som blir i 10 episoder, handler om helsepersonell som hver dag står i situasjoner som handler om liv og død i et enormt geografisk område.
– Bakgrunnen for at NRK velger å lage denne serien fra universitetssykehuset i Tromsø, er at dette er helt klart den enheten innenfor helsevesenet som har det største geografiske området de skal dekke. De har ansvaret for akuttberedskapen mellom Nord-Trøndelag og Nordishavet, og det er halve Norges landareal, sier Lein.
Serien har arbeidstittelen «Når sekundene teller». I serien skal seeren få innsikt i et fagmiljøet gjennom menneskelige møter, hverdagslige så vel som dramatiske situasjoner som foregår i spektakulær natur, subarktisk klima og omskiftelig vær.
– Vi har lyst å vise hvor utfordrende det er å gi et likt helsetilbud til alle som bor i Norge, uavhengig av hvor du bor, og hvor krevende det er å stå i en hverdag der du hele tiden må velge mellom liv og død, sier Lein.
Les mer om saken hos NRK Troms