Hopp til hovedinnhold


– Ambulansearbeider er min drømmejobb

For noen kan det føles som et kall i livet, at man skal redde andre som er i nød. For Julie Wallum Gamre føles det akkurat slik. Hun ønsker å redde liv hver eneste dag, skriver Akershus fylkeskommune i forbindelse med en kampanje for å fremme yrkesfag.
Ambulanse- og politibil står med blålysene på i et nabolag på Strømmen. En mann ligger på bakken med blod i ansiktet. «Lise» hopper ut av ambulansebilen for å se til den skadde personen. Puster han? Det kunne vært en situasjon hvor hvert sekund teller, men heldigvis er det bare innspillingen av kampanjevideoen til Akershus fylkeskommune, for at flere ungdommer skal velge yrkesfag.

Vil være der når det skjer

«Lise» spilles av Julie som er elev ved Vg2 Ambulansefag på Strømmen videregående skole. Hun er ikke redd for å hjelpe, når sekundene teller.
– Jeg er personlig interessert av å jobbe med mennesker, spesielt den akutte medisinske delen. Det er den første delen av behandlingen hvor jeg vil hjelpe til, forteller Julie. Hun ser for seg en karriere hvor hun kan være med å redde liv, ved at hun er den første på ulykkesstedet. Den grunnleggende læringen som ambulansearbeider har hun fått ved Strømmen videregående skole.
– Opplæringen her er bra, så jeg har ikke noe å klage på. Her lærer vi det grunnleggende som er rettet mot yrket som jeg har valgt, avslutter Julie.
Les hele intervjuet og se video hos Akershus fylkeskommune