Svarer på legekritikken: – Vært for mange eksempler på dårlig hjelp

To politikere uttaler seg etter at en ny forskrift kan gjøre legevaktdriften i småkommuner nærmest umulig, skriver NRK Nordland.

Bakgrunn: Ny akuttmedisinforskrift – risikerer vakt hver eneste dag 24/7

Tidligere omtalte NRK saken om overlegen Sinne, som risikerer å måtte være konstant på vakt hvis Helse- og omsorgsdepartementet får forskriften sin vedtatt i år.

Nå svarer stortingspolitikerne på kritikken fra flere hold, og en av dem er helsepolitisk talsperson for Høyre, Sveinung Stensland.

– Det er viktig å ta tilbakemeldingene på største alvor, og derfor har jeg bedt om et møte med ledelsen i departementet for å få klarhet i situasjonen.

– Hva syns du om at det er leger som må være på vakt hele året?

– Det er nettopp sånne historier som får meg til å reagere. Samtidig er det viktig at vi har en høy kvalitet på legevakttjenestene i landet.

Kommuner kan bryte loven

Om forskriften blir vedtatt, kan det hende at flere kommuner regelrett kan bryte loven fra 1. mai. Det vil Stensland naturlig nok forhindre.

– Vi må passe oss for å ikke innføre forskrifter som tvinger kommunene til å bryte lover og regler. De må være i stand til å følge regelverket, ellers går vi for fort fram.

På spørsmål om hvorfor denne endringen kommer akkurat nå, svarer Stensland at legevakttjenesten har godt av en forbedring.

– Vi ønsker å sikre kvaliteten til legevakttjenestene. Det har vært litt for mange eksempler på pasienter som har fått dårlig hjelp. Legevakttjenesten er svært viktig for beredskapstjenesten i Norge.

Les mer om saken hos NRK

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.