Legevakt-overlege usikker på om han kan gå selvstendig vakt

– Luftambulansen bemannes av anestesileger, så hvorfor skulle de ikke kunne bemanne også en legevakt? spør overlege ved Bergen legevakt, som er usikker på om han oppfyller kompetansekravene, ifølge Dagens Medisin.

Bjarte Nore, overlege på Bergen legevakt, er én av mange som har kommet med høringssvar til akuttmedisinforskriften, hvor høringsfristen gikk ut 8. januar.

«Luftambulansen bemannes av anestesileger, så hvorfor skulle de ikke kunne bemanne også en legevakt?» skriver Nore i sitt høringsinnspill.

I mange av høringsinnspillene kommer det frem bekymring for både kompetansekrav og kravene om utrykningsklar bakvakt.

Overlege i anestesi ved Ahus tolker forskriften dithen at han, med sine over 8000 legevakttimer, ikke lenger oppfyller kompetansekravene for å gå selvstendig legevakt.

Bjarte Nore er også usikker på om i hvilken grad lege-spesialister i andre spesialiteter enn i allmennmedisin oppfyller kompetansekravene.

Han mener forskriften bør åpne for at spesialister i indremedisin og anestestiologi også kan gå selvstendige vakter – uten videre tilleggskrav.

Venter på Hdir-svar
Nore forteller til Dagens Medisin at han er spesialist i indremedisin og i lungemedisin, har jobbet 13 år på sykehus, ni år som overlege på Bergen legevakt, hvorav tre år som medisinsk leder på sengeposten «Rusakutten».

Han har skrevet til Helsedirektoratet for å sjekke om han selv vil få godkjenning til å jobbe som legevaktlege ut fra de nye kompetansekravene.

– Jeg har ikke fått en avklaring ennå.

Forvirrende krav
Han mener forskriften er vanskelig å tolke.

– Kravene er veldig forvirrende, og mye er uklart. For eksempel er det usikkerhet rundt hvordan kravet om 30 måneders klinisk tjeneste skal tolkes og om dette krav sidestilles med andre krav, sier Nore.

Les mer om saken hos Dagens Medisin

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.