Hopp til hovedinnhold


Marius (34) er ny toppsjef for bedriften som overtar flyambulansekontrakten i Norge fra 2019

4 år gamle Marius Hansen fra Lavangen i Troms er toppsjef i et selskap, som fra neste sommer omfatter 20 baser, 27 fly og helikoptre, nær 350 ansatte og en årsomsetning på ca. 1, 1 milliard kroner, melder Avisa Nordland (krever innlogging).

Han ble sist høst ny administrerende direktør i det engelskeideluftambulanseselskapet Babcock Scandinavian Air Ambulance, som har sitt hovedkvarter i Stockholm.

Marius Hansen overtok sjefsstolen etter faren Henry Hansen. Far og sønn har i flere år jobbet sammen i ledelsen av selskapet.

Selskapet har idag virksomhet i Sverige og Finland, og fra sommeren 2019 overtar de også flyambulansekontrakten i Norge, som innbefatter 11 fly på syv baser fra Kirkenes i nord til Oslo i sør.

Den norske delen av virksomheten skal ledes fra et kontor i Grønnegata i Tromsø, skriver Nordlys.

I fjor sommer vant de konkurransen om den store flyambulansekontrakten i Norge - og snappet den fra hovedkonkurrenten Lufttransport.

- Vi er i en prosess der vi skal vurdere om vi skal flytte selskapets hovedkontor til Norge, fordi Norge jo blir vår største kunde fra neste år. Da ligger jo Tromsø der som en naturlig kandidat.

Eierne sitter i London, i det engelske gigantselskapet Babcock.

Da faren Henry i fjor forberedte seg på å forlate sjefsposisjonen, ble toppjobben lyst ut på vanlig måte, både i Sverige og England. 40 søkere meldte seg. Deriblant Marius Hansen.

I en ganske lang prosess ble kandidatene luket ut gjennom psykologitester og intervjurunder. Til slutt var det bare Marius igjen. Han fikk toppjobben.

- Jeg er veldig stolt av å ha fått denne jobben, fordi det var ganske sterke kandidater, sier Lavangsværingen.

- Så faren din....?

- Han hadde ingenting med prosessen å gjøre. Han ville at dette skulle skje helt uavhengig av han. Men det er klart, jeg hadde jo fordel av at jeg hadde jobbet i selskapsledelsen i flere år, og at jeg hadde inngående kjennskap til selskapet.

Les mer om saken hos Avisa Nordland (krever innlogging)