Et gründerfirma tester motorsykkelhjelmer som ringer etter en krasj

Hjelmen med GPS vil kontakte ambulanse hvis motorsyklisten faller av sykkelen, skriver EMS1.com.

ISLAMABAD, Pakistan — et startup firma tester for øyeblikket motorsykkelhjelmer som varsler nødetatene og familiemedlemmer om man krasjer.

Den pakistanske startupen som heter Let’s Innovate har laget HELLI, som automatisk varsler first responders med GPS om motorsyklisten faller av sykkelen.

Hjelmen vil også sende sms til familiemedlemmer. Den har bluetooth, høyttalere, pulssensor og et dashcam foran på hjelmen.

– Faller du av sykkelen, sender den tekstmelding til nærmeste ambulanse, sier medeier Waqas Khalil til Vice.com.

Khalil forteller at hjelmen er laget for å gjøre noe med de høye dødstallene forårsaket av motorsykkelulykker i Pakistan. Hjelmene vil også bli brukt til å samle inn data til butikker og restauranter, som vil bli solgt videre til reklamefirmaer. De planlegger også å bruke hjelmene til å lære mer om kjøretrendene i landet.

– Vi lager anonyme datapunkter. Vi vil se hvordan folk kjører på ulike veier, hvor det blir køer og hvilke veier som er spesielt farlige, sier Khalil.

Hjelmen er foreløpig i betatesting, men designerne håper å få den ut på markedet mot sommeren 2018. Den vil koste mellom 50 og 99 dollar.

Les hele saken på engelsk hos EMS1

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.