Helikopterleger: Det er ikke bruk for mer akutt legehjelp fra luften

Fire flyvende leger kritiserer beslutningen om å bruke 45 millioner danske kroner på et fjerde legehelikopter i Nordjylland, ifølge Jyllands-Posten.

Midt i et helgeopphold i Lalandia på Lolland blir en 41-år gammel kvinne plutselig veldig dårlig. Sterk hodepine, kvalme og nedsatt følelse i venstre side. Mistanke om hjerneblødning.

En ambulanse sendes av sted, og legehelikopteret i Ringsted går i luften. For å spare tid møtes de to former for utrykning i Nakskov, hvor kvinnen flyttes over og flys videre til Odense Universitetshospital.

Etter 21 minutters flytur er hun fremme, fire minutter senere har spesialistene på sykehuset tatt over, og kvinnen blir operert. I dag er hun i gang med gjenopptrening for å kunne komme tilbake på sitt arbeide.

Fortellingen fremgår av årsrapporten 2016 over de tre nåværende legehelikoptre i Ringsted, Billund og Skive.

Med finanslovsavtalen mellom regjeringen og Dansk Folkeparti er det et fjerde på vei i Region Nordjylland.

Selv om det er gode eksempler på helikopternes livreddende innsats, kritiseres beslutningen om å bruke 45 millioner kroner på enda et legehelikopter. Til og med av helikopterlegene.

Tre er nok

– Det er jo et bestemt antall offentlige kroner til rådighet i helsevesenet. Etter vår vurdering er det ikke et fjerde akutthelikopter vi mangler mest. Vi kan godt klare oss med de tre nåværende – især hvis det helikoperet som nå har base i Skive flyttes litt lengre nord, sier overlege Jesper Dirks fra Rigshospitalet.

Les mer om saken hos Jyllands-Posten

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.