Ber 7000 sykehusansatte skjerpe håndvasken

Hvis de 7000 sykehusansatte på Sørlandet skjerper håndvasken, vil mange hundre pasienter slippe lidelsen med sykehusinfeksjon hvert år, skriver Fædrelandsvennen.

Illustrasjonsfoto: Thinkstock

– Ja, så enkelt er det faktisk. Derfor er det bare å varsle ny dugnad og nytt fokus på håndvask, sier avgående sykehusdirektør Jan Roger Olsen.

Sammen med fagdirektør Per Engstrand føk han ut på gangen for å vise dispenseren med antibakteriell væske utenfor styrets møterom i første pause torsdag.

Begge oppfordrer de sykehusansatte om å skjerpe hygienen.

Inne på styrerommet hadde nettopp ansatt-styremedlem Susanne Sørensen Hernes bedt ledelsen svare på hvorfor infeksjonstallene er så høye og hvorfor de ikke faller.

Ikke egen smittevernlege

Sykehuset har ikke ansatt ny smittevernlege etter at den forrige sluttet. Nå er det tre infeksjonsleger som sammen forsøker å ivareta smittevernet i hele Sørlandet sykehus.

Målinger viser at 4,7 prosent av pasientene ved Sørlandet sykehus strever med sykehusinfeksjoner. Målet er under tre prosent. Andre sykehus ligger langt lavere enn sykehusene på Sørlandet. Og på Sørlandet har tallene vært høye lenge.

Les mer om saken hos Fædrelandsvennen

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.