Hopp til hovedinnhold


Bare én av seks helsepersonell oppgir bierverv

Psykologer og ambulansepersonell rapporterer bierverv i dobbelt så stor grad som legene, ifølge Riksrevisjonens undersøkelse, melder Dagens Medisin.
Ansatte i helseforetakene rapporterer i liten grad om bierverv. Systemene som er etablert for å rapportere og følge opp bierverv, brukes i liten grad. De regionale helseforetakene har ikke hatt god nok oppfølging av krav som er stilt i foretaksmøter.
Slik konkluderer Riksrevisjonen i sin undersøkelse av helsepersonells rapportering av bierverv. Tirsdag la riksrevisoren frem rapporten på Riksrevisjonens kontroll med forvaltningen av statlige selskaper.
Undersøkelsen omfatter de fire regionale helseforetakene og alle landets helseforetak og cirka 23.000 ansatte.
Underrapportering
Av disse har 8.300 meldepliktige bierverv på helseområdet, men bare 1400 av dem har registrert biervervene sine i oversikten til helseforetakene. Det betyr at bare én av seks som har meldepliktig, helserelatert bierverv oppgir dette.
Det er ingen store forskjeller mellom helseregionene i andelen meldepliktige som rapporterer inn. Innad i helseregionene er det imidlertid store forskjeller, og Helse Sør-Øst har helseforetak med både høyest og lavest rapporteringsgrad, ifølge rapporten.
Les mer om saken hos Dagens Medisin