Adrian (20) fikk 16 000 volt i seg – overlevde

Adrian Johannsson svevde mellom liv og død i flere dager etter å ha klatret opp en strømmast, forteller Dagbladet.

Det har gått tre måneder siden Adrian Johannsson (20) fra Örnsköldsvik i Sverige fikk 16 000 volt gjennom kroppen. Det var SVT som først omtalte saken om mannen som på nærmest mirakuløst vis overlevde uten varige skader.

Johannsson og to venner var på vei hjem fra en kveld på byen da han og kompisen, Jaffar Hashim (19), bestemte seg for å klatre opp på en strømmast.

– Jeg vet ikke helt hvor ideen kom fra, men det var en fin sommerkveld, og Jaffar og jeg ville ha bedre utsikt. Jaffar og jeg klatret opp, mens Frans ble igjen nede på bakken. Vi var der oppe i fem minutter, og da vi skulle gå ned, så smalt det til, sier Johannsson til Dagbladet.

Full brann

20-åringen fikk 16 000 volt i kroppen før han falt bevisstløs fra masta og fire meter ned på bakken. Det eneste vennene kunne se var at Johannsson tok fyr. Han sto, ifølge Hashim, i full brann.

– Da jeg åpnet øynene mine lå han i full brann på bakken foran meg. Frans skrek at han var død. Jeg begynte å skrike til ham at han skulle våkne samtidig som jeg slo ham i ansiktet for å få liv i ham, men ingenting skjedde, sier Hashim, og tar en pause.

– Jeg var livredd. Jeg var sikker på at min beste kompis skulle dø, eller at han allerede var det. Jeg tenkte at det ikke var noen sjanse i verden at han levde, fortsetter han.

Selv om Hashim var overbevist om at kompisen hadde omkommet i fallet, begynte han umiddelbart hjerte- og lungeredning (HLR).

– Jeg trodde aldri det skulle fungere, men tenkte bare at jeg måtte gjøre det jeg kunne, og han våknet etter hvert, sier han.

Mens Frans, som hadde ringt ambulansen da Hashim utførte HLR på Johannsson, hentet ambulansepersonellet, lå 19-åringen på bakken og holdt rundt vennen.

– Jeg snakket med ham hele tiden og jeg tenkte at det kjentes ut som på en film. Det luktet brent, øyenbrynene hans hadde brent vekk og han blødde neseblod. Jeg prøvde å holde ham våken fordi jeg trodde at hvis han sovnet nå, så kom han til å forsvinne for alltid, sier Hashim.

Lå i koma i åtte dager

På sykehuset viste røntgenbildene at Johannsson ikke hadde noen indre skader. For behandling av brannskadene, ble han imidlertid sendt til Akademiska sykehus i Uppsala. Det var der han våknet han fra koma åtte dager seinere. Han forteller at han ikke husket hva som hadde skjedd eller hvorfor han var på sykehuset.

– Jeg trodde jeg våknet i min egen seng og skulle stå opp for å gå på jobb. Du kan si jeg ble forvirret da familien min sto rundt meg og pappa spurte om jeg visste hva som hadde skjedd. Jeg skjønte ikke hva som hadde skjedd. Jeg følte meg helt frisk, sier Johannsson, og legger til at han hadde fått sterke medisiner.

Johannsson sier at de på sykehuset allerede etter en dag konstaterte at han kom til å overleve, men at han måtte ligge i medisinsk koma i noen dager.

Les mer om saken hos Dagbladet

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.