Bannerannonse

Ny ambulansestasjon på Ski skal stå ferdig i 2019

Nordre Follo ambulanse i Ski kan knapt vente til de er på plass i nye lokaler ved Ski sykehus. Utrykningene fra dagens midlertidige ambulansestasjon på Drømtorp tar lengre tid, skriver Østlandet Blad.

– Dette er en gladnyhet, og vi er veldig takknemlig for at Ski kommune engasjerer seg og prioriterer ny ambulansestasjon, erklærer Sten Roger Hafstad.

Hafstad er områdeleder for ambulansetjenesten i område Sør, det vil si Nordre Follo Søndre Follo, Nesodden og Prinsdalen. Sommeren 2015 flyttet Nordre Follo ambulanse fra Vardåsveien ved Ski sykehus og inn i midlertidige lokaler på Drømtorp. Der måtte de belage seg på å være frem til 2020. Først da skulle ny ambulansestasjon stå ferdig i Vardåsveien.

I forslaget til budsjett for Ski kommune som administrasjonen la frem mandag, er det satt av 17 millioner i 2018 og 15 millioner i 2019 til bygging av ny ambulansestasjon, som skal stå ferdig i 2019. Det er ett før planen.

– Det betyr at vi får tidsriktige lokaler til våre ambulanser. I dag har vi biler stående ute, fordi det ikke er plass til dem inne på Drømtorp. Vi sliter også med garderobeforholdene. Så for våre ansatte er det dette som blir den store forskjellen, forklarer Hafstad.

Utrykninger fra Drømtorp tar lengre tid

Likevel er han mest opptatt av innbyggerne som Nordre Follo ambulanse har ansvaret for. Drømtorp er ikke et ideelt sted å ha base med alle de trafikale problemene i Ski sentrum, der Skorhaug-undergangen i Jernbaneveien fort blir en propp.

– Vi har en forlengelse i utrykningstid fra Drømtorp kontra Vardåsveien, selv om vi ikke har nøyaktige beregninger på hvor mye. Men det er en forlengelse på utrykninger som går gjennom Ski sentrum. Plasseringen vår er ikke veldig hensiktsmessig, slår områdelederen fast.

Les mer om saken hos Østlandets Blad

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.