Bannerannonse

30 tonn rullende akutthjelp

Region Hovedstadens Akutberedskab i Danmark innviet i forrige uke to store mobile behandlingsplasser som kan brukes ved større hendelser med mange tilskadekomne, skriver Lastbil.dk.

Den enkelte behandlingsplass består av en 17 meter lang, 30 tonns lastebil og to store telt. Tilsammen over 130 kvadratmeter behandlingsplass under tak, hvor det er plass til å behandle opptil 40 pasienter samtidig.

Behandlingsplassen bemannes av Akutberedskabets spesialleger, legeassistenter og ambulansepersonell. Regionens akutte helseberedskap blir dermed oppgradert til å håndtere kritiske situasjoner med mange skadde, som har bruk for livreddende behandling før transport til sykehus.

Tid er en kritisk faktor ved livstruende skader. Når antallet tilskadekomne overstiger ambulansekapasiteten, er det behov for å kunne utføre livreddende behandling på skadestedet, i stedet for i ambulansen på vei til sykehuset.

– I lys av det endrede trusselsbildet i Europa oppgraderes vårt materiell på området. Vi har hittil vært avhengige av behandlingsplassutstyr fra Beredskabsstyrelsen og Hovedstadens Beredskab, som vi har et veldig godt samarbeide med, men vi har nå helt moderne utstyr, som er tilgjengelig for oss raskt, sier legefaglig sjef i Akutberedskabet Peter Berlac.

De nye mobile behandlingsplassene kan mobilisere på få minutter og er klar til å motta pasienter til behandling innen 15 minutter etter ankomst til et skadested.

Se bilde og les mer om antall bårer og utstyr i lastebilene hos Lastbil.dk

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.