Regjeringen foreslår et forprosjekt om en nasjonal kommunal pasientjournal som er integrert med spesialisthelsetjenesten

Regjeringen foreslår at Direktoratet for e-helse får 50 millioner kroner til et forprosjekt om en nasjonal kommunal pasientjournal som er integrert med spesialisthelsetjenesten, meldes det i en pressemelding fra Statsministerens kontor.

Regjeringen skriver i pressemeldingen at de fortsetter arbeidet med å gjennomføre en felles nasjonal løsning for helse- og omsorgstjenesten.

Løsningen skal sikre at helsepersonell har enkel og sikker tilgang til pasient- og brukeropplysninger uansett hvor i landet pasienten blir syk. Pasienten skal også ha elektronisk innsyn i egen journal, sier Høie.

Utviklingen mot «én innbygger – én journal» må gjennomføres stegvis. Første steg på veien er Helseplattformen i region Midt-Norge.

Det er Direktoratet for e-helse som skal også jobbe videre med gjennomføringsplanen for én innbygger – én journal. Dette legge grunnlaget for beslutninger om videre gjennomføring av én innbygger – én journal.

De skal også sikre en nasjonal standardisering og normering slik at Helseplattformen og andre prosjekter i helsesektoren utvikler seg i samme retning mot målet om én journal.

– I fremtiden skal det være like enkelt, sikkert og naturlig å ha kontakt med helsetjenesten på nett, som det i dag er å bruke nettbank, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie.

Les hele pressemeldingen her

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.