Bannerannonse

Etablerer undersøkelseskommisjon for helse- og omsorgstjenesten

Mange uønskede hendelser i helse- og omsorgstjenesten kan forebygges. Regjeringen oppretter derfor en egen undersøkelseskommisjon, og foreslår 20 millioner til etablering og drift i 2018, melder Statsministerens kontor i forbindelse med nytt nasjonalbudsjett.

Illustrasjonsfoto: Thinkstock

– Det er altfor mange som dør eller blir skadet som følge av alvorlige hendelser i helse- og omsorgstjenesten Å lære av feil og forebygge feil er helt avgjørende for å gjøre helse- og omsorgstjenestene enda bedre og enda tryggere for pasientene. Å etablere en uavhengig undersøkelseskommisjonen et viktig tiltak i arbeidet med å bygge pasientens helsetjeneste, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie.

Undersøkelseskommisjonen vil ha en bred tilnærming i sitt arbeid og kunne se på ulike faktorer som rammebetingelser, arbeidsmiljø og sikkerhetskultur. Dette vil gi en bedre oversikt over systemet hendelsen oppsto i, og hvordan den kunne skje. Kommisjonen skal rette sine anbefalinger til alle relevante aktører i helsesektoren, inkludert eiere, tilsynsmyndigheter og andre.

Statens undersøkelseskommisjon for helse- og omsorgstjenesten ble vedtatt av Stortinget 6. juni 2017.

Les hele pressemeldingen hos Statsministerens kontor

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.